СЛИВЕНСКИЯТ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР - В ЧЕЛНАТА ТРОЙКА НА НАГРАДЕНИТЕ НА МОСКОВСКИЯ ФЕСТИВАЛ „ЗОЛОТОЙ ВИТЯЗЬ“

....
06.12.2015 / 18:05

Спектакълът на Сливенския драматичен театър „Лице“ от Александър Галин спечели бронзовата статуетка на международния фестивал „Золотой витязь“ в Москва.

За първи път в света, Сливенският драматичен театър постави на своята сцена пиесата на нашумелия руски драматург Александър Галин „Лице“. И за първи път българска постановка носи на България награда от престижния московски фестивал. Той е създаден преди 12 години с идеята да утвърждава традициите на класическия руски театър и творческите връзки с театралната култура на славянските народи.

Екипът на сливенския спектакъл на „Лице“, с режисьор Васил Василев, артистите Мария Сапунджиева, Георги Кадурин, Мариана Миланова, Христо Бонин - в ролите, и сценограф Николай Нинов, се нареди в челната тройка на отличените измежду 24-те участващи във форума известни театрални трупи от Русия, Общността на независимите държави, България и Сърбия. В 13-тото издание на „Золотъй витязь“ представлението „Лице“ на Драматичния театър в Сливен бе изпратено с бурни аплаузи от зрителите и спечели високата оценка на журито, съставено от изтъкнати руски интелектуалци и режисьори.

„В залата на учебния театър на ГИТИС, се игра едно от най-ярките представления на миналия театрален сезон в България“, се казва в сайта на фестивала „Золотой витязь“. На преден план в него е темата за обезличаването на човека, който намира себе си и своето лице по най-верния път – на Любовта.

В Сливенския драматичен театър същият творчески екип осъществи спектакъла „Особености на руската любов“, по друга пиеса на Александър Галин – „Сирена и Виктория“, който стана едно от най-играните представления на театъра при гастролите му по българските театрални сцени.

 

Още снимки от новината

....

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев