ПЪТНАТА ПОЛИЦИЯ В СЛИВЕН ЗАПОЧВА МАСОВИ ПРОВЕРКИ ЗА УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ

Първолета Мандинска
04.12.2015 / 15:04

Полицейска операция за установяване употребата на алкохол, наркотични и упойващи вещества ще се проведе на територията на цялата страна от 7 до 12 декември по линия на Европейската организация на службите на пътна полиция /TISPOL/ ,съобщи говорителката на на ОД на МВР Първолета Мандинска.

 

От ръководството на TISPOL е отчетено, че една от трите основни причини за възникване на тежки пътни инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, са причинени от водачи употребили алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

 

Целта на операцията е водачите да осъзнаят тежките последствия, които биха причинили, управлявайки МПС след употреба на алкохол.

Задължението на полицейските служители да санкционират и да недопскат водачи, употреби алкохол да участват в пътното движение, ще окаже положително въздействие за подобряване на пътната обстановка.

 

Проверките ще се организират и провеждат по метода „широкообхватен контрол” с цел проверка на по-голям брой автомобили. Освен за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества водачите ще бъдат проверявани за валидна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите.

 

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев