СЪДБАТА НА ПИРАМИДАТА ДО ОБЩИНАТА МОЖЕ ДА РЕШИ ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ

Заместник-кметът Стоян Марков
02.12.2015 / 16:38

Общинският съвет може да реши съдбата на пирамидата до общината, тъй като съществуването й не е от компетенцията на кмета на община Сливен, съобщи днес заместник-кметът Стоян Марков.

Той припомни, че до Общинския съвет в Сливен е направено предложение от Сдружение „Сливналии за развитие на образованието и културата” за поставяне на географски знак със световните посоки в площадните пространства около общината. От своя страна местният парламент е дал съгласие за поставянето на географски знак, а упълномощен член на Сдружението е подал заявление до главния архитект на общината за издаване на разрешение за поставяне на обекта.

„Бившият кмет е имал право в седем дневен срок от постановяването на решението на ОбС да изкаже своето становище за монтирането на географския знак, но не го е направил. Сред обществеността има най-различни мнения - от запазване със изменение до премахване. Сега съдбата на знака, изразяваща се в запазване, изменение или премахване, би могла да бъде единствено определена от Общинския съвет, тъй като той е органът, който може да вземе ново решение, съобразено с общественото мнение.

Марков посочи, че поставянето на пирамидата е законосъобразно и не е в нарушение на проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“. Той изрази надежда, че правилното решение за съдбата на пирамидата ще вземе Общинският съвет.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев