ОБЩИНАТА ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА УЧЕНИЦИТЕ

Заместник-кметът Пепа Чиликова
02.12.2015 / 14:50

Комисия по мерките за осигуряване на безопасността на учениците в учебните заведения, в която е имало представител на община Сливен и на Областната дирекция на МВР, е проверила състоянието на прилежащите дворни пространства около училищата.

 

Проверката е осъществена по инициатива на кмета на Сливен Стефа Радев, след негова среща с директорите на общински и държавни училища, по повод трагичния инцидент в Професионалната гимназия по икономика, при който загина деветокласничка.

 

Резултатите от проверката бяха представени днес на пресконференция на общинското ръководство от замаместник-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Тя посочи и необходимите мерки, които трябва да бъдат предприети - изграждането на повдигнати пешеходни пътеки в зоната на училищата, премахване на неизползваеми постройки в дворовете на учебните заведения, подобряване на осветеността около тях. Установено е също, че има разрушени огради и оградни съоръжения, необезопасени строежи и електрически табла и други.

Пепа Чиликова съобщи още, че в община Сливен са набелязани и мерки по осигуряване на безопасността на учениците и от Районното управление на МВР.

Предстои прецизна проверка на подбраните охранители, тъй като това е желанието на директорите на училищата.

Кметът Стефан Радев подчерта, че желанието на администрацията е мерките да се изпълнят бързо, независимо от трудната финансова ситуация на общината и липсата на каквито й да е средства за това.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев