Премиерът Георги Близнашки обсъди с областните управители подготовката за изборите

...
01.09.2014 / 13:29

Министър-председателят Георги Близнашки проведе работна среща с областните управители, на която е обсъдена подготовката на изборите за народни представители на 5 октомври. За участие в срещата бяха поканени и членовете на Централната избирателна комисия, съобщи пресслужбата на кабинета.

 

Областните управители са отчели, че са съставени всички районни избирателни комисии и са създадени условия за тяхната нормална работа. Поддържа се добра координация между областните администрации, РИК-овете, общините и правоохранителните органи.

Обсъдени са технически проблеми по места, като администрацията на Министерския съвет е поела ангажимент да подпомогне осигуряването там, където на местно равнище не може да бъде намерено решение поради обективни причини. Областните управители

са посочили, че необходимата копирна техника е налична и в изправност.

"Нашата цел е да създадем нормални условия в страната за произвеждането на изборите, да се успокоят страстите след изминалата напрегна година", е казал министър-председателят. Той е призовал областните управители да не проявяват никакви

пристрастия в своята работа.

"Срещайте се с всички политически сили, всички трябва да имат равни изходни позиции. Задачата ни е да постигнем онзи краен легитимен резултат, който ще бъде приет

от обществото", е заявил Близнашки. В тази връзка и за да няма никакви съмнения за безпристрастност, той е приканил областните управители, които смятат да се включат активно в предизборната кампания на която и да е от политическите сили, да предприемат стъпки за освобождаване на заеманите от тях постове.

"При други обстоятелства може да е допустимо излизането в отпуск, но в сегашната ситуация обществото няма да приеме такъв подход, не трябва да даваме никакъв повод за нажежаване на политическите страсти допълнително", е мнението на премиера Георги Близнашки.

 

Министър-председателят е обърнал внимание на областните управители и на противодействието на купуването на гласове. "Не трябва да се правят никакви компромиси. Огнищата на местно ниво са известни, контингентът - също. Установете добро сътрудничество с правоохранителните органи, за да се пресече това явление в зародиш", е препоръчал той.

 

Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева е констатирала, че добрата координация на централно ниво между Министерския съвет и Комисията се наблюдава и на регионално равнище.

От ЦИК са съобщили, че за да се преодолеят проблемите с обработването на изборните книжа, какъвто беше случаят на последните избори, към преброителя ще бъдат поставени изисквания за по-голям брой специалисти и повече компютри.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев