Третото международно бианале на изкуствата "Магията на вятъра" в Сливен – сцена на 28 артистични прояви

...
01.10.2013 / 14:19

Третото издание на петдневния Международен фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" бе открит снощи с моноспектакъл на Милена Миланова „Никутин” по А. П. Чехов на „Ателие 313” и изложба "Магията на плаката" на New Vision International Group и катедра „Плакат и визуална комуникация“ към Националната художествена академия

В понеделник вечерта в салона на кукления театър Чемодан-дует КВАМ от Санкт-Петербург - Русия представиха шоу спектакъла „Как да направиш всичко или нищо”.

В програмата на фестивала до 4 октомври са включени 28 артистични прояви - театрални представления и премиери, концерти, творчески работилници и ателиета. Участие ще вземат театрални групи от Чехия, Русия, Германия, Унгария, Япония, Румъния и България.

Кукленият театър в Сливен ще участва с две премиери – "Невидимата котка", с автор и режисьор Бианка Бенковска и "12-та нощ" по Шекспир, адаптирана от Съби Събев.

Специални гости са президенти и арт директори на Международни фестивали от Русия, Израел, Сърбия, Румъния, професорите Николина Георгиева, Жени Пашова, Дойчина Синигерска и Мая Петрова, изкуствоведи, директори на театри, артисти, приятели на изкуството. Фестивалът се организира от Държавния куклен театър в Сливен, с подкрепата общината, Министерството на културата и дарители.

 

Още снимки от новината

Чемодан-дует КВАМ от Санкт-Петербург - Русия

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев