Ръководството на общината и депутатите ще обсъждат проблемите на Сливен веднъж месечно

...
11.06.2013 / 11:40

Общинското ръководство на Сливен и народните представители от Сливенския избирателен район ще се срещат всеки първи понеделник от месеца. За това са се уговорили двете страни на среща в кметството, инициирана от кмета Кольо Милев, за участие в която са се отзовали депутатите, с изключение на народния представител на Атака, съобщиха от общинския пресцентър

Милев е аргументирал необходимостта от подобни контакти със заявено от негова страна желание да се обединят усилията на местната управа с възможностите на народните представители за решаването на проблеми на общината, които зависят и от държавата. Като пример в това отношение е посочена нуждата от довършването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен.

Кметът поканил депутатите да се включат и в бъдещата работа в Обществен съвет на Сливен заедно с неправителствените и браншови организации. На първата среща в кметството са участвали и представители на гражданските сдружения „Еколанд” и „Св.Георги Победоносец” и фондация „Милосърдие”.

Заместник-кметът по европейските програми Румен Стоилов информирал участниците в срещата, че община Сливен работи по 31 проекта с европейско финансиране за над 90 милиона лева. Той запознал подробно народните представители с необходимите средства за съфинансиране на проектите, за които общината ще поиска съдействие от Фонда за подкрепа на общините в работата им с оперативните програми - ФЛАГ.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев