Украински военни инспектирали Центъра за подготовка на специалисти в Сливен

момент от инспекцията на украинските военни в ЦПС
04.06.2013 / 17:23

Центърът за подготовка на специалисти (ЦПС) в Сливен днес е бил посетен от група украински военни, водени от подполковник Мороз, съобщиха от Центъра.

От българска страна инспектиращите по линия на Виенския документ-2011 в рамките на изискванията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ били придружавани от полк. Герман Германов и подп. Валентин Вълков от Министерството на отбраната.

Инспектиращите бяха посрещнати от командира на ЦПС полковник Христо Стаматов, който в присъствието на командването на ЦПС, чрез онагледен брифинг ги запозна с формированието – кратка историческа справка, настоящо състояние, основните мисии и задачи, се посочва в съобщение до медиите.

Полковник Стаматов отговорил на зададените от подполковник Мороз въпроси, свързани с въоръжението и техниката, продължителността и поетапността на провежданите обучения, битовите условия, осигурени за обучаемите, начина по който се сформира при необходимост и действа модулната група за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси, процента и длъжностите на жените-военнослужещи във формированието. На поставения въпрос за същността на доброволния резерв, който все още е нововъведение за нашата страна, отговорил полковник Герман Германов. Инспектиращите посетили посочени от тях обекти в региона на ЦПС и наблюдавали елементи от провежданото към момента обучение.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев