Празникът е на децата, оставете ги на мира

деца се забавляват в строящия се парк
03.06.2013 / 18:53

И този Първи юни не мина без опити да се използват децата за лъскане на имиджа на управниците. Изпълнителите не успяха да се впишат в изтеклия преди месец график за частично завършване на преустройството на парк „Юнак”, но това не попречи на кмета да се покаже пред камерите, като подведе подир себе си и дузина други. Мястото си е строителна площадка, но беше отворено за два дни, както съобщиха от общинския пресцентър. Дори и да приемем съвсем добронамерено, че това е един разбираем жест към децата. Остава все пак въпросът – след като няма официално откриване на обекта, няма протоколен повод, какво правят там г-н Милев, депутати, съветници? Отишли са да забавляват децата или самите те да се забавляват. Не, те са добрите чичковци, които се грижат за децата. Те са самият Дядо Коледа сред лято. Сякаш тези пари не са платени от родителите на децата. /Темата за парите заслужава отделно внимание/.

Официалното откриване и рязане на лента вероятно предстои…

Такива мисли и още много по-остри му минават на човек, докато върви покрай обновявания парк. Впрочем, площадката наистина продължава да си е строителен обект. Има и предупреждение, че влизането е забранено. Но, независимо от това, там днес по обед имаше поне десетина майки с деца. Те не са длъжни да вникват във витиеватите съобщения на общинския пресцентър, че „детските площадки са факт”, но не съвсем.

По време на бившия режим използването на децата за партийната пропаганда беше станало нетърпимо. И още в първите години на демокрацията се наложи да се въведе специална забрана за това. Днешните властници оттогава не могат току така да изкарват деца и ученици под строй за разни организирани от тях прояви със съмнителен възпитален ефект. Те обаче изобретяват други форми – като прословутата торта на ГЕРБ в Пещера например, или като безплатните билети за куклено представление, които за удобство се получават в партийната централа на същата партия, но в нашия град. И редица други, по-перфидни, но не по-малко отблъскващи с користта си умилителни жестове.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев